maandag 21 oktober 2013

Kist, Kist, de gebroeders Kist!

Op maandag 14 oktober ben ik met de stageschool en de kinderen van het eerste leerjaar naar de gebroeders Kist gaan kijken.




Korte uitleg van het stuk:
Er waren eens vier broers. Ze heetten De Gebroeders Kist. Niemand wist of ze zo heetten omdat ze in een kist woonden of dat ze in een kist woonden omdat ze zo heetten. Natuurlijk hadden ze elk ook nog een eigen naam: Oudste, Jongste, Middelste en Domste. En ze hadden Grote Trom, zoals andere mensen een hond of een kanarie hebben. Op een nacht vertrekken ze met Grote Trom, op zoek naar het geluk.

Dit was een geluidsspektakel gebracht door 4 mannen die de broers voorstelden. Ik wist totaal niet wat te verwachten, maar ik was enorm snel onder de indruk van het samenspel van de mannen.
Het neigde naar Stomp door het percussiespel van de mannen, waarbij ook gebruik werd gemaakt van het beperkte materiaal aanwezig op scène.
Indrukwekkend hoe de mannen direct de sfeer erin konden steken en ook houden. De tijd vloog voorbij, de kinderen vonden het geweldig en hebben nog de rest van de dag op alles getikt met potloden, enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten