vrijdag 29 november 2013

Turquoise faux (Fimoworkshop)

Gisterenavond ben ik op workshop fimo gegaan. Ik heb wel eerder met fimo gewerkt, maar het is al een hele tijd geleden. Daarnaast zouden we zomaar met fimo werken, nee we zouden leren hoe we turquoise Faux konden maken. Het zijn parels die lijken op echte natuurstenen.


Werkwijze:
Maak een mengsel van 1 reepje turkoois en 1 reepje smaragd.   Meng dit egaal.  Werk verder met dit mengsel en 2 reepjes turkoois.
Kneed de Fimo even, maar niet te lang omdat deze anders te soepel wordt.

Hak/snij de Fimo kris kras in stukjes en meng beide kleuren door elkaar.
Doe de helft van de afgesneden stukjes in een mengpotje  en doe er enkele druppeltjes zwarte acrylverf bij.  Wees zuinig met de verf anders wordt het een knoeiboel!
Doe de rest van de stukjes erbij en roer de verf onder de stukjes met je penseel.

Giet het mengsel uit op je glasplaat, laat eventueel wat drogen en duw alle stukjes samen tot een worstje
Maak daarna kralen van basisfimo die je bekleed met dunne schijfjes van je worstje faux. De kralen worden dikker doordat er nog een laagje rondgaat, maar net dat laagje maakt het effect.
Ga erdoorheen met een tandenstoker om ze daarna af te bakken. 30 minuten op 110 graden. Als ze gebakken zijn, zijn ze nog niet vormvast, hiervoor moet je wachten tot ze afgekoeld zijn. Dus opgepast als je ze op een ketting of ring plakt.

 
 Ik heb de kralen eerst gemaakt en die zijn minst goed gelukt, daarna de ring en oorbelletjes die ook op het programma stonden, daar ben ik wel tevreden over. Die laatste belanden in een kerstpakje  voor een zus denk ik, zij is dol op dit soort dingen. :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten